17.04.2016 г.

Гласува ли за „Бисерче вълшебно“?


Днес е последният ден, в който всички деца на възраст от 6 до 15 години могат да гласуват за най-добрата детска книга за наградата „Бисерче вълшебно“. Точно в 23,59 ч. линиите за гласуване ще бъдат затворени, а на 22 април победителите ще бъдат обявени на специална церемония. Малките читатели имат още около 15 часа, за да посочат най-добрата според тях книга за 2016 г. на сайта www.biserche.com.

Тази година за наградата „Бисерче вълшебно“ се борят 117 заглавия, а децата гласуват в общо четири категории - „Откриватели“ (за деца между 6 и 8 г.), „Мечтатели“ ( 9 - 11 г.), „Майстори“ (12 - 15 г.) и „Иноватори“, категория, предназначена за интерактивни и мултимедийни книги.

Кампанията се провежда за четвърта поредна година под патронажа на президента Росен Плевнелиев и цели не само да насърчи четенето сред подрастващите, но и да запознае децата със съвременната художествена литература.

Всички хлапета, дали своя вот за любимата си книга, получават специална грамота за почетно жури и участват в томбола за много книжни награди.

Още информация за наградата „Бисерче вълшебно“ 2016 и правилата за участие ще откриете в сайта www.biserche.com.