10.10.2014 г.

Ние имаме любима книжарница. А ти?

От известно време в книжните среди се носи мълвата за една книга. Разбираме, че тя е чаровна, уютна и в нея се говори не за друго, а за книги и книжарници. А ние обичаме книгите за книги. Става въпрос за „Книжарничката на острова“ от Габриел Зевин. Все още не сме я прочели и не можем да споделим никакво лично мнение, освен да споменем как се усмихнахме като научихме мотото на малката книжарница на остров Алис, а именно:
Човекът не е самотен остров. Всяка книга е цял един свят.

Книжарничката на острова
Габриел Зевин
ИК Кръгозор, 2014


И докато ние едвам измерваме нетърпението си да потънем в света на „Книжарничката на острова“, книгата вече стана повод за нещо голямо, важно и радостно. Издателите на Габриел Зевин за България ИК „Кръгозор“ се заеха с проект от национална значимост, който чакахме да се случи от много време. И без повече заобикалки:
Драги приятели на блог Четецът, имаме удоволствието да ви съобщим, че днес стартира първият конкурс за любима книжарница в България. В конкурса „Моята любима книжарница“ вие, читателите, можете да гласувате за книжарницата, в която се чувствате добре, в която ви обгрижват и съветват, в която подредбата на книгите и останалия асортимент ви допада, в която смятате, че работят хора, чието призвание са книгите. В сайта на конкурса има списък с книжарници във всеки град, от който можете да изберете своята любима, както и празно поле, в което собственоръчно да включите книжарницата си фаворит, ако тя не присъства в съответния списък. Книжарницата победител печели тридневна екскурзия до Лондон, а за гласувалите от издателство „Кръгозор“ също са подготвили изненади. Гласуването ще се проведе до 10 декември 2014 г., а във фейсбук страницата на конкурса можете да получавате актуална информация за него. Ние, разбира се, също обещаваме да ви държим в течение с новостите.

Екипът на Четецът се надява, че този конкурс ще бъде превърнат в традиция с много партньори, а колкото до теб, драги читателю: убедени сме, че имаш любима книжарница, в която се чувстваш уютно; както и любим книжар, който ти се ще да похвалиш за работата и отдадеността. Ами, направи го, вече имаш този шанс. Гласуването е лесно, а удовлетворението - голямо.


Повече информация можете да намерите на www.lubimaknijarnica.com, както и във фейсбук страницата му.

Четецът