30.09.2010 г.

Book Aid International

Една книга променя милиони животи. Няколко прочетени реда биха могли да повлияят на съдбата на много хора. За съжаление, в днешно време, не всеки разполага с нужните знания, за да чете или с достъп до библиотека. Book Aid International се занимава с благотворителна дейност, осигуряваща над половина милион книги за Африка.

Организацията е основана през 1954 година от Хермион, контеса на Ранфърли, чийто съпруг по това време е губернатор на Бахамските острови, и която се запознава отблизо с нуждата от книги за децата там. Тя решава да помогне като помоли приятели от Англия да я снабдят с голямо количество книги, които тя успява да разпространи сред училищата и библиотеките. Акцията набира огромна скорост и се превръща в организация, занимаваща се с благотворителната дейност вече повече от 50 години. Освен книгите,там тя поддържа библиотеки в училища, университети и затвори, обучават персонал за тях. По този начин се намалява липсата на образованост на населението, увеличава се достъпът до информация, както и шансът за развитие.

Сайтът на Book Aid International предлага богато описание на дейността им, няколко клипчета, доказващи, че една книга, дарена от Вас може да промени нечий живот, възможностите за дарение и историята на организацията. Повече за Book Aid International на сайтa им.